Töréses elülső keresztszalag (ACL) kutyákban

0 Comments

AddEthis megosztási gombok a FacebookFaceBookBookShare -hez a TwitterTwitterTwittershare -hez a pinterestpinterestPinterestshare -hez a MoreaddthisMore78 -hoz

Az egyik leggyorsabban növekvő és legdrágább az ortopédiai járványok kezelésére, amelyek manapság láthatók a kutyák fokozó száma (és sokkal kisebb mértékben, a macskák), amelyek teljes vagy részleges elülső keresztszál -ligamentum -szakadásával diagnosztizáltak, vagy egy térdízület, vagy egy térdízület egy állat. Amikor 1987 -től 1991 -ig állatorvosi iskolában voltam, ez csak ritka oka volt a kutyák sántaságának, elsősorban néhány fajta, különösen a Rottweiler esetében. Ugyanakkor mind a betegség előfordulása, mind az érintett fajták sokfélesége óriási mértékben növekedett az utóbbi években. A történelem magában foglalhatja az enyhe vagy közepes távolságot, és a hátsó lábánál, amely bizonyos esetekben hetek vagy hónapok óta jelen volt, vagy hirtelen 3 lábú sántaság azokban az állatokban, ahol teljes könnycsepp volt.

A merevség eltérő mértékű testmozgás vagy pihenés után látható. Ezen állatok közül számos gyakran értékelik a Lyme -betegség szempontjából, és valójában a Lyme -kórot gyakran jelentősen túl diagnosztizálják a kutyák sántaságának okaként. Ezen állatok közül sok középkorú nagyobb fajtájú kutya, például masztiffok, St. Bernards, Bulldogs, Labrador retrievers, Akitas és Rottweilers. Bármely méretű fajtát azonban befolyásolhat. Noha intenzív kutatás folyik ennek a állapotnak az előfordulásának e nagy növekedésének genetikai okával kapcsolatban, vannak olyanok, akik úgy érzik, hogy egy immunközvetített betegség, ahol a háziállat saját immunrendszere elpusztítja a fonás ligamentus struktúráját is. részt venni benne.

Véleményem szerint a különféle táplálkozási elemek és az oltás túllépése itt szerepet játszhat. Sajnos a kutyák legfeljebb 50% -a, akik szakítanak egy curiae -ligamentumot vagy ACL -t, a jövőben egy bizonyos ponton is a másik elfojtást érintik. Az ACL -szakadást gyakran diagnosztizálják az állatorvos, aki a térdben/elfojtásban a túlzott lazítást tapintható, amelyet pozitív „fiók” jelnek neveznek. Néhány részleges esetben azonban ez bizonyos esetekben kihívást jelenthet. Számos állatot kell megnyugtatni, és megfelelő röntgenfelvételeket kell készíteni, valamint néhányat, amelyeknek ízületi csapok vannak az ízületi folyadék értékeléséhez, valamint egyes esetekben az ízület feltárását, hogy bizonyos esetekben véglegesen diagnosztizálják azokat.

Ha háziállatát ezzel a feltétellel diagnosztizálják, akkor különféle műtéti technikák állnak rendelkezésre a drága TPO -eljárástól, számos másig, de ez az adott sebésztől függően változik. Még a műtéti korrigálás esetén is bizonyos fokú degeneratív ízületi betegség és ízületi megvastagodás alakul ki a jövőben. Láttam, hogy a világosabb és kisebb fajták, részleges könnyekkel gyakran visszatérnek a normál funkcióhoz, a nyugalommal, a vényköteles nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel, valamint az ízületi kiegészítőkkel, az érintett végtag megfelelő felhasználásának és működésének visszanyerésével az idő múlásával és a türelemmel.

Mivel a fajták különösen hajlamosak a ligamentum elszakítására, mindig egy jó természetes étrendet ajánlom, mint például az Azmira, Wysong, vagy akár egy megfelelő házi étrendet egy kiegyensúlyozott recept után. Bizonyos esetekben kiegészítem ezeket az állatokat extra C-vitaminnal, észter-C formájában, hogy megerősítsem a test kötőszövetének kollagénjét az 500 mg-os dózisokból, napi egyszeri két grammig, attól függően A háziállat mérete. Szeretem az antioxidánsok használatát, valamint a természetes segítség elkerülését és csökkentését a gyulladás, például a proantozone, valamint az Azmira Yucca Intensive. A glükozamin/MSM származékok, beleértve a nagyon ízületi fokozót vagy a vetricience általi gliko-flex-et, szintén hozzájárulhatnak az ízületek egészségének javításához.

Azokban az állatokban, ahol gyanítom, hogy részleges könnyek vagy a műtétből való gyógyulás megkönnyítése érdekében, gyakran javasolom a kedvtelésből tartott állatok fizikoterápiáját, amely az állatgyógyászat feltörekvő területe, amely javítja az állatorvosok számát Táplálkozási kiegészítés, segíthetünk háziállatunk ízületeinek és ligamenteinek egészséges és erős megőrzésében. Noha nincsenek garantált megelőző lépések, amelyeket az állatok gyámja megtehet, a gyakorlatom során megpróbálom elősegíteni a jó étrendet és a táplálkozási kiegészítőket, hogy az ízületek erős és egészségesek maradjanak, és remélhetőleg csökkentsem ezt a közös és fájdalmas ortopédiai állapot lehetőségét.

Kedvtelésből tartott állatok egészsége

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *