Petmeds® új szívbetegség -teszt kutyákban

0 Comments

AddEthis megosztási gombok a facebookfacebookbookshare -hez a twittertwittertwittershare -hez a pinterestpinterestpinterestshare -hez

Az állatgyógyászat egyik legfrissebb fejleménye az új teszt és fehérje marker nemrégiben elérhető a kutyák vérében. Ez a teszt elősegítheti az elsődleges szívbetegség diagnosztizálását és megkülönböztetését a krónikus légzőszervi betegségektől, amelyek nagyon hasonló módon jelentkezhetnek, mint az állatok gyámja és az állatorvos. Ezt a vérfehérjét NT-proBNP néven ismerték.

Ez egy nagyon pontos és érzékeny teszt, amely a közelmúltban elérhető az állatorvosok számára. A múltban az állatok szívbetegségének abszolút diagnosztizálásának egyetlen módja az arany standard echokardiogram volt. Ez az új teszt elengedhetetlen, mivel a krónikus köhögés és a testmozgás intolerancia jeleivel rendelkező kutyák elsődleges szív- és/vagy légzési betegségben szenvedhetnek. Az új teszt közelmúltbeli rendelkezésre állásával az állatorvosok gyorsan megkülönböztethetik ezeket a nagyon hasonlóan bemutatott, de eltérően kezelt betegségek csoportját.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *