Az alomdoboz egészség és wellness veszélyeket jelent -e Önnek, valamint a macskájának?

0 Comments

Ezt a közzétételt a PrettyLitter szponzorálja

Az alomdoboz az egyik legfontosabb „kiegészítő” a macskákkal való élet során. Végül is naponta többször felhasználta, valamint a megfelelő dobozt, a megfelelő almot, valamint a szigorúan tiszta megőrzését, mindegyik hozzájárul ahhoz, hogy a macskája boldog és egészséges legyen. Lehet, hogy az alomdobozod egészségi és wellness veszélyeket jelenthet neked, valamint a macskádnak?

Allergének

Lehet, hogy az alom doboza allergiás problémákat válthat ki mind Ön, mind a macskád számára. Az érzékeny emberek, valamint a macskák légúti irritációt tapasztalhatnak a nátrium -bentonitból. A nátrium -bentonit az a szempont az alom, amely duzzad, amikor nedves lesz. Rendkívül abszorbens, és nagy csomók előállítása megkönnyíti, hogy kiemelje őket az alomdobozból. Ugyanakkor allergiát okozhat érzékeny egyéneknél. A macskád azzal foglalkozik, hogy foglalkozzon ezzel az allergénnel minden alkalommal, amikor az alomdobozát használja. Ugyanakkor, amikor meglátja a dobozt, az alomból származó por leülepedhet a szőrére, amelyet azután az otthona nyomon követhet, és másokat zavar.

Por

A por egy tipikus allergén, amely irritálhatja mind az embert, mind a macska felső légúti traktusát. Ha agyag alomot vagy egy újabb, természetes médiumból készült alomot használ, akkor valószínűleg legalább valamilyen porral foglalkozik minden alkalommal, amikor módosítja az alomdobozt. Ez különösen igaz lehet az agyag alapú almokra.

Tisztító opció

A hagyományos almokhoz kapcsolódó allergének megakadályozhatja azáltal, hogy szilícium-dioxid-alapú macska alomra vált, mint a Prettylitter. A szilícium-dioxid-alapú macskák almok nem hoznak létre semmilyen port (annak ellenére, hogy szuper könnyűek), és nem tartalmaznak semmilyen típusú káros allergiát kiváltó vegyi anyagokat, például a nátrium-bentonitot.

A Prettylitter másik előnye specifikus, hogy az alommódosítások a macska vizeletének meghatározott tulajdonságaitól függően színeznek. Ha a Prettylitter sárga vagy olajbogyóvá válik, ez egy nagyszerű jel. Más színek egészségi és wellness problémát sugallhatnak, valamint fejt adhatnak Önnek, hogy itt az ideje, hogy macskáját az állatorvoshoz vigye.

A porózus műanyag baktériumokat hordozhat

A legtöbb macska alom doboz műanyagból készül, amely egy porózus anyag, tele mikroszkopikus lyukakkal. A baktériumok, amelyek szintén mikroszkopikusak, szeretnek lógni, és házat hoznak létre ezekben a bit lyukakban. Ha van öntisztító alomdobozod, akkor még több felülete van, amelyek baktériumokkal szennyeződhetnek. A két elsődleges probléma:

Escherichia coli

Az E. coli -ként is egy tipikus baktérium, amely a legtöbb emlős, beleértve az embereket és a macskákat, a legtöbb emlős alsó gyomor -bélrendszeri traktusában található. Számos különféle E. coli törzs létezik, valamint a többség nem káros. Az E. coli azonban olyan problémákat okozhat, amikor a baktériumok káros törzsét vezetik be a rendszerbe, ami olyan tünetekhez vezethet, mint a hasi görcsök, súlyos hasmenés, hányinger, hányás, fáradtság, láz, valamint húgyúti fertőzések.

Amikor egy fertőzött macska használja az alomdobozt, az E.Coli átvihető a macska alomba. Amikor az alomdobozban lévő port felrúgja a macska, vagy ha megtisztítja vagy módosítja az alomdobozt, belélegezhető.

Toxoplazmózis gondii

A toxoplazmózis gondii egy parazita, amely felfedezhető a macskák székletében, akik fertőzött egereket, madarakat, nyers húst, vagy szennyezett talajt vagy vizet esznek. Szokatlan az Egyesült Államokban, valamint a betegség megkötésének legnagyobb veszélye, nem a macska ürülékből származik, ám nyers vagy alulfogyasztott hús vagy mosatlan gyümölcs, valamint zöldségek, vagy szennyezett talaj kertészkedéséből származik. Van azonban egy kis esély arra, hogy a toxoplazmózis gondii átvihető az alomba, és az alomporon keresztül belélegezhető.

A toxoplazmózis gondii születési rendellenességeket okozhat a csecsemőkben, ezért javasoljuk a nőknek, hogy a terhesség alatt egyszerű, tipikus értelemben vett óvintézkedéseket tegyenek.

Legyőzni a baktériumokat

Legalább egy nap, ideális esetben, naponta többször írja be az alomdobozt. Cserélje ki legalább egy hónapot, és tisztítsa meg alaposan az alomdobozt forró szappanos vízzel. Cserélje ki a műanyag alomdobozokat 6-12 havonta, hogy megakadályozza a baktériumok túlnövekedését.

Ammónia

A macska vizeletéből származó ammónia szag légzési problémákhoz vezethet az emberekben, valamint a macskákban, például az asztmában és az allergiákban. A tünetek változatossá válhatnak a hányingertől, valamint a fejfájástól a súlyos légzési problémákig, például a tüdőgyulladásig érzékeny egyéneknél. Tipikus körülmények között azonban, amikor csak egy kis kiömlött vizelet területével foglalkozik, annak valószínűsége, hogy a légzőrendszert károsítja, nagyon kevés a nem létező.

Az ammónia felhalmozódásának elkerülése érdekében tartsa a macskájának alomdobozát egy jól szellőző területen. A fedett alomdobozok minden szagot csapdába csapnak, beleértve az ammóniát, valamint a macskák számára nem nagyszerű lehetőség. Tiszta, ahogy minullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *